Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 december 2007

Snelle lunch tussendoor

Ik ga me dus wagen aan het zelfbakken van oliebollen, maar om krachten daarvoor op te doen heb ik na een vermoeiende trip naar de supermarkt (druk! rijen! lang!! veel mensen! écht DRUK!!) eerst voedsel nodig. In dit geval heeft de lunch om een uur of 16.00u plaats (dunch? liner?): eendenstoof van gisteren.

In een koekenpan of liever nog mini-wok stukken eendenborst (met vet) aanbakken, tot het vet grotendeels is weggesmolten en het vlees is dichtge- schroeid. Vet afgieten en een gesnipperd uitje in de pan. Terug op het vuur en de ui glazig laten worden. Een bakje cherrytomaatjes halveren en dit met een flinke eetlepel bruschetta op zacht vuur laten stukkoken. Reepjes gewelde abrikoos erin, beetje zout, beetje peper (kaneel) en het geheel afblussen met lekker veel rode wijn (klein flesje). Vervolgens op heel zacht vuur een uurtje of twee laten sudderen (deksel op de pan), zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Is natuurlijk ook te maken met rundvlees of zelfs kippenlevertjes (maar in dat laatste geval niet echt geschikt als stoofschotel).

Ik heb de eendenstoof in een vergeten hoekje van de keuken achteloos een dag en een nacht door laten trekken (vuurloos). Vandaag opnieuw opgewarmd en op het laatst verse doperwten (mjamm) erdoor. Met noedels; niet echt een goede combinatie, maar hé, wel érg 'fusion'. Heel heel lekker vol tomaterig sappig vlees stoofpotje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten