Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 december 2007

Copieus ontbijt

Bijna bij alle hotels kun je, binnen de door hun gestelde ontbijttijden, aanschuiven aan het ochtendbuffet. Tegen een financiële vergoeding uiteraard, maar dan nog. Ontbijten in een hotel is één van mijn GROTE geneugten, helemaal omdat ik DOL ben op het concept 'buffet'.

Door mijn allerliefste werd ik vanochtend meegenomen naar het überchique Marriott, voor een op zijn minst orgastisch te noemen ontbijt (€20,00 p.p. tot 11.oou) In de eerste plaats door het fantástische uitzicht vanuit je luie stoel op de Graslei, één van de allermooiste plekken van Europa, met zijn originele Gentse gevelhuizen en bilaterale kades. In de tweede plaats is het goed toeven hier omdat je prettig zit op de met leer beklede stoelen en er bediendes om je heen fladderen om je in al je behoeftes te voorzien (nou ja, niet álle, natuurlijk...)

En dan is daar de ontbijtzaal; een werkelijk bijna immense ruimte met vijf shavings cq. rechauds waarin worstjes, gebakken tomaten, uitgebakken bacon, roerei, gekookte eieren, gebakken aardappeltjes en champignons. Verder een grote tafel in het midden met twee mandjes mini-koffiekoeken, (di)verse broden (o.a. een zeer luxe kerststol met pistachenoten en een dikke klodder amandelspijs), croissantjes en potjes jam en honing. Én nog een versbuffet met een werkelijk ongeziene keur aan kaas en vleeswaren, gerookte zalm, véél véél vers fruit (mango, ananas, grapefruit, appel, meloen, mix), yoghurts, crueslis en mueslis, noten en zaden (walnoten, amandelen, hazelnoten, pijnboom- pitten, amandelschaafsel). Verder kun je je tegoed doen aan garnituren als kappertjes, peterselie, gehakte ajuin, nougatine... Kortom: ik eet teveel. Een kannetje thee wordt op verzoek nogmááls gebracht en je kan zelfs water uit fles inschenken.

Ze zeggen toch altijd "Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar"?! Check!!

1 opmerking: