Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 december 2007

Fruitige pompoensoep met pesto

De heilzame eigenschappen van pompoen passen perfect in dit seizoen en op de één of andere manier geeft de vrucht een warme wintergloed aan dit koude kikkerland. Toegegeven: het is even schillen, maar het is het waard! Dit keer op het gasfornuis (lees: keramische kookplaat) een frisse pompoensoep met snappelsap en -rasp:

Wanneer de pompoen (een kleine butternut squash is ongeveer 750 gram) eenmaal geschild en in stukjes gesneden is, staat er binnen twintig minuten een heerlijk soepje op tafel. In een middelgrote pan een uitje met knoflook fruiten in olijfolie. Daar de zest en het sap van 1 sinaasappel, de stukken pompoen, een ½el gedroogde tijm en 1l kippenbouillon (van tablet) aan toevoegen en het geheel laten pruttelen tot de pompoen gaar is (met een vork inprikbaar is). Met de staafmixer erdoorheen en serveren met een flinke lepel (PPP) pesto in de kom. Eventueel wat druppeltjes room aan de soep toevoegen.
De eerste hap is warm pompoenerig waarna een fris fruitig zuurtje op de tong achterblijft. Hoewel de soep lekker dun (en dus goed doorslikbaar) is, zorgt de aanwezigheid van pesto voor bite. Met geroosterd brood een vullende maaltijd.
Het lief zegt: "indrukwekkend".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten