Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 december 2007

Thee van Simon Lévelt

Houd je van thee, dan HOUD je van thee! En dan gaat er helemaal niets boven een heet kopje (kruiden)mix naar keuze, om de koude (donkere) dagen draaglijk te maken. Want koud ìs het!
Nou ben ik een groot voorstander van de zakjes waarin thee doorgaans te koop is, liefst met een touwtje eraan. Maar ik moet eerlijk toegeven dat er veelal fijngemalen prut inzit (hoewel met name Pickwick de laatste jaren zijn best doet om eerlijke melanges op de markt te brengen) en de ware liefhebber zal misschien eerder voor een losverkochte thee gaan. Ik houd zelf niet zo van het gedoe met theeëieren en andersoortige houders, maar voor de luxueuze theëen van Simon Lévelt zou ik nog wel een uitzondering willen maken. Losse thee wordt verkocht in zakjes van 100 gram.

In de winkel (Kleine Vismarkt 5, Gent) is thee (en koffie) te koop, plus alles wat ermee te maken heeft. Een duizelingwekkende 160 soorten thee doen je fantasie op hol slaan en van elke thee is er een tester aanwezig: een klein potje waarin je ongegeneerd aan de thee mag ruiken. Alle koffies en theëen zijn hier fair trade, en ongeveer de helft bovendien biologisch! Daar betaal je ook wel een beetje de prijs voor, maar dat màg!!
Simon Lévelt heeft in Nederland meerdere filialen en Gent is de eerste Belgische stad waar een keten is neergestreken. Een aanwinst. Alleen al om de neus te gaan prikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten