Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 december 2007

Kastanjes poffen

Een kastanje is de enige vetàrme van alle notensoorten! Bovendien zijn kastanjes rijk aan vitamine C; vijf kastanjes leveren al 40% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Het poffen van kastanjes kan gewoon thuis in de oven en gaat als volgt:
Neem de méést verse, tamme kastanjes die je kunt vinden (met een harde, onindrukbare schil en een mooi bol verloop) en kerf ergens in de schil een kruisje; snijd daarbij niet té diep in de vrucht. Leg de kastanjes een kwartiertje in de diepvries, zodat na het poffen de zaadhuid (= het bittere velletje) gemakkelijk met de schil mee loskomt. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Plaats de kastanjes uit de vriezer op een oningevette bakplaat en 'bak' ze 20 minuten in de hete oven. Pel de kastanjes best als ze nog warm zijn.

De ingekruiste kastanjes kunnen ook gepoft worden in een open vuur. Verwijder ze dan zodra ze open gaan en laat ze niet te zwart worden.

15 opmerkingen:

 1. Dat van die diepvries moet ik onthouden. Verder kan je ze ook poffen in de magnetron. Op dezelfde manier een kruisje inmaken. Véél sneller...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. amai da's nie moeilijk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alcyon , hoelang is een Chinees ,maar ook mijn vraag omtrent de tijd die de tamme kastanjes in de magnetron mogen verblijven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet al te best magentron voedsel,wat denk je wat er voor een straling vrijkomt wat dan ij jouw voedsel terechtkomt?
  Kankerverwekkende straling trouwens wat bij magnetron bereiding vrijkomt,maar daar praat niemand verder over jammer genoeg,dus gebruik lekker de oven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind toch nie da Gé zo moet antwoorden hoor!
   Heel onfatsoenlijk.
   Waarom hebben ze anders een microgolf uitgevonden, niet om hem te laten staan en niet te gebruiken omdat je er misschien sneller kunt van sterven, in we leven ook niet meer in de middeleeuwen hè.
   Daar zijn al lang medicijnen voor gevonden en voor die 3minuten dat die kastanjes in de oven zitten os die reactie veel te Overdreven.

   Verwijderen
  2. Daarbij, maakt het bestralen van het voedsel nog geen stralingsbron van het eten, dat is namelijk de kul in het eerste stuk. Zodra de magnetron klaar is, straalt er niks meer, zeker niet het eten, dus krijg je er ook geen kanker van.

   Verwijderen
  3. Microgolfovens stralen microgolven uit. Microgolven zijn niet-ioniserende stralen. Dit wil zeggen dat hun golflengte niet klein genoeg is en ze dus niet genoeg energie hebben om electronen weg te slaan uit atomen. Nucleaire straling kan dat wel en dat kan dus wel lijden tot kanker. Het enige dat microgolven kunnen doen is watermoleculen doen trillen (d.m.v resonantie) hetgeen warmte veroorzaakt. Microgolfovens veroorzaken dus GEEN kanker... informeer jezelf voordat je zulke uitspraken doet.

   Verwijderen
 5. Nou weet ik NOG niet hoelang ze in de magnetron moeten....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil zo langzamerhand ook wel eens weten hoe lang ze in de magnetron moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik deed een testje: een schaaltje kleine tamme kastanjes anderhalf minuut op 600 watt, toen gingen 'de kruisjes' open. Ze komen dan sissend uit de magnetron.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 10 kastanjes 1.40 minuten.
  Eerst een ktuisje in de kastanjes maken, even i een bakje water, water weggooien en in de magnetron, op 900 wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van magnetron eten is bewezen dat alle vitaminen en mineralen verloren gaan. Zonde dus van alle natuurlijke voedingsstoffen die je kilt met een macrowave.

  BeantwoordenVerwijderen