De kast moet leeg. De kast moet eigenlijk altíjd leeg, met name omdat ik zo dol ben op rondkijken in supermarkten en bijna nooit met lege handen thuiskom. Waardoor er altijd wel iets achter in de voorraadkast terechtkomt, waarvan ik na enkele maanden het bestaan niet meer vermoedde. Dus de kast moet leeg. Dit keer: griesmeel (en eigenlijk laat de melk qua versheid ook te wensen over).

En dan komt het: ik moet de griesmeelpudding in stukken snijden en deze bakken. Nietsvermoedend plaats ik vier stukken in de hete olie in een koekenpan. Pas wanneer ik de griesmeel omdraai, ontdek ik dat pudding bakken wéér onmogelijk blijkt. Zoals op het middelste punt te zien is voor héél oplettende kijkers (zie foto); het bruingebakken toplaagje dat aan de pan bleef plakken is vakkundig teruglegt óp de griesmeel. Verder raad ik aan: rijpe druiven. De gemberhoning combinatie met de korrelige (bijna couscous- ervaring) griesmeel is wél een hit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten