Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 december 2007

Kerstborrel op het werk

Iedereen zou iets meebrengen, zodat we allemaal na het werk konden aanschuiven voor een hapje en een drankje. Even het afgelopen jaar afsluiten en stilstaan bij een fijne samenwerking (officiële statement), maar eigenlijk om ongegeneerd grapjes te maken en een beetje te roddelen (officieus).
Vooral het eerste deel ('iedereen brengt iets mee') past helemaal in mijn straatje, uiteraard, en ik kon het ook weer niet laten om mijn receptenmap er op na te bladeren om iets bijzonders te kiezen. Voor mijn collega's bakte ik een Pastièra Napoletana, een Napoletaanse paastaart, die ik voor mijn gemak heb geïntroduceerd op de borrel als een authentieke Italiaanse BijzondereGelegenhedenTaart met risotto in een vulling van ricotta en citrusvruchten.

De hoeveelheden heb ik verdubbeld,
zodat ik voor twee éénmansbedrijven die veel werk voor onze praktijk verrichten óók een uniek kerstpresentje had en van het aldus verkregen deeg kon ik één grote (24cm), drie kleine (20cm) en twaalf mini (muffinvorm) taarten bakken. De mini's nam mijn lief mee naar zijn werk (mooi verpakt in vetvrij boterhampapier met rood en groen touw eromheen en een simpel
wenskaartje van zilver karton).
Het vervelende aan dit recept is dat je ingrediënten overhoudt: ik bleef zitten met zes ongebruikte eiwitten (van de zestien eieren die nodig waren) en met zes citroenen, vier sinaasappels en een limoen zonder schil (allemaal opgeraspt). Het fijne aan dit recept is dat je een taart bakt die fris en romig is, met een zachte rijstsmaak en een heerlijke citrusgeur. Een beproefd recept.

Samen met mijn liefste werden Arjan's lekkere balletjes vervaardigd; kleine gehaktballetjes op smaak gebracht met anijs, peper en sambal, in een kokossausje.
Érg lekker en altijd een grote hit:

1 opmerking: