Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 december 2007

Route Nederland: Zutphens bierproeverijfestijn

Nog niet zo heel erg lang is ook Zutphen een stadsbrouwerij rijker (Houtmarkt 56B). Terug van weggeweest feitelijk, want vóór de mogelijkheid om ondergistend bier (pils) te maken (waarvoor koeling noodzakelijk is) waren er een tiental brouwerijen in deze hanzestad (afgezien van de ongetwijfelde aanwezigheid van thuis'brouwerijen'). Deze leverden destijds hun bovengistend bier (ale) tot aan Arnhem toe, op gelaste van de Graaf van Gelre.

Hoewel de brouwerij ook een restaurant en brasserie is, moet je er VOORAL zijn voor de rondleiding (€8,00 p.p.). Enthousiasmerende meester- brouwer en eigenaar van de stadsbrouwerij vertelt vol passie over de ontstaans- geschiedenis van bier en het proces van biervervaardiging hedentendage, waarna je mag aanschuiven om een zestal verse bieren te proeven. Pas er wél voor op dat je niet met een nuchtere maag aan de proeverij verschijnt, want de brouwer is scheutig met inschenken en er zitten een aantal heftige biertjes tussen...
Openingstijden: di-do 11-23u, vr 11-24u, za 10-24u, zo 12-23u. Lunch van 12 tot 17u, diner van 17-21u. Reserveren voor rondleidingen: (+31) 0575 - 54 66 88.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten