Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 december 2007

Ovendiner

Voor het avondeten gisteren heb ik feitelijk maar wat in elkaar 'geflanst', maar het smaakte nadien zó lekker, dat het zowaar blogwaardig is (hoewel het er misschien niet zo uitziet). Dussss:

Ovenaardappeltjes: neem voldoende aardappelen voor de aanwezige personen (voor ons tweëen neem ik ca. 600g want wij zijn hongerige mensen). Schil de aardappels niet! Snijd de aardappels in de lengte in parten (halveren, weer halveren, weer halveren: achten = wedges) en blancheer deze 10 minuten in ruim kokend zoutloos water. Giet de aardappels af en doe ze over in een ovenschaal. Overgiet de aardappels met olijfolie (25ml) naar smaak en bestrooi met grof zeezout. Vervolgens onafgedekt ruim driekwartier in een voorverwarmde oven (175 graden Celsius) laten garen en bruinen. Het laatste kwartier de aardappelpartjes bestrooien met sesamzaad. Zálig!!

Oventomaten: in een oningevette ovenschaal plak- ken tomaat leggen (dakpans- gewijs). Ik gebruik 'coeur de boeuf', want dát hebben we nog liggen, maar je kan natuurlijke élke soort (grotere) tomaat gebruiken. De plakken (rijkelijk) besprenkelen met olijfolie (25ml) en afdekken met plakken jonge geitenkaas. Bestrooien met pijnboompitten of amandelen en 20 minuten de voorverwarmde oven in (175 graden Celsius). Onverwacht zoet en smakelijk!

Over de oventomaten komt rul gebakken groenteburger. Hiervoor gebruik ik de mix van Joannesmolen, die je alleen nog maar met een scheut water hoeft aan te lengen tot een dikke brij. Dit gaat vervolgens zó de hete koekenpan in. Met een spatel doorroeren alsof je roerei maakt. Het diner werd opgeleukt met gekonfijte wortel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten