De authentiek Indische Keuken. Wat een fijn kookboek is dat! In hoofdstuk 14, zoete gerechten, staat op blz. 377 een makkelijk receptje voor 'vruchten in ketjapsaus' wat nóg makkelijk kan als je in plaats van een lombok fijn te snipperen een flinke lepel sambal neemt. Deze dan vermengen met ½tl trassi, het sap van een halve citroen (het boek zegt 'een asem', maar die zoektocht bespaar ik mezelf), wat zout en ketjap manis. De ontstane saus wordt over in stukken gesneden komkommer, appel en mango gegoten.
En dan? Dán heb je een feitelijk een flinke bak vol fruitsalade, met pittigsambal en zoetketjap effect. De rauwe trassi wordt geproefd (Aaahhh!) maar de fijnfrisse komkommer en heerlijk zoete mango overheersen dit, gelukkig, wat in zijn totaliteit dan weer wordt overstemd door het scherp van de sambal. Die ene appel valt weg in het geheel, maar dat kan een volgende keer worden opgelost met twéé appels (in grotere stukken).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten