Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 mei 2013

Paddenstoelenlasagne, en 'plenty' of it!

Het weekend blijft hét uitgelezen moment voor lekker 'in het voor- uit koken'. Vooruitkoken dus (niet te verwarren met 'fruitkoken'). Zaterdag rustig wakker worden en dan lekker boodschappen doen bij toko's en de betere detailhandel (Morty's); en met al snel volle tas over de markt struinen. Dit keer had ik een hele lading padden- stoelen nodig (kastanje- en 'gewone' champignons, shiitake en por- cini), verse kruiden (peterselie, dragon) en goede kazen (Gruyère, buffelmozzarella, Parmezaanse kaas). Zaterdagavond is dan voor bijkomen met lekkers en film (of alcohol en goed gezelschap) en zondag, na een warme douche die meestal uitmondt in uitgebreid badderen, komt dan het therapeutische gedeelte in de vorm van uitgebreid kokkerellen. Met als groot bijkomend voordeel dat er voor de aankomende (werk)dagen diner in huis is, al dan niet met hulp van koelkast en diepvries. Met deze week: Yotam Ottolenghi's paddenstoelenlasagne(s). Uit Plenty:

Een hele pan vol gebakken paddenstoelen doet de keuken alvast herfstig naar beregend bos ruiken. Lekker veel kruiden erdoor; dat belooft wat. Dan béchamelsaus maken en de kaas raspen. Het vul- len van de ovenschalen met paddenstoelen, vellen pasta, kaas en saus heeft iets rustgevends, bijna als spelen met lego. Waarbij je ook van losse onderdelen iets moet bouwen; dus dat klopt wel.

Een bruingebakken kaaskorst op eender welk gerecht is in mijn optiek altíjd geslaagd. En dat ik smul van mijn avondeten zat er dan ook dik in met zoveel kaas. De paddenstoelen blijkt een vaste koek die zeer goed snijdbaar is. De rucola erbij is onontbeerlijk. Goed recept van Ottolenghi, speciaal voor "voedsel nerds" als wij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten