Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 september 2007

Weekenddiner met DVD

We willen gezond vanavond! Dus halen we veel groente in huis!! En nu moeten we met al dat goeds nog even enkele gerechten verzinnen, anders is het natuurlijk geen behoorlijk diner. Want het eten moet wel vúllen, anders ga je je na een uurtje of anderhalf weer zitten volproppen met vet en/of suiker (... zoals dat dan gaat).
Van de laatste rode bieten (uit de moestuin van een collega) en nog enkele gedopte walnoten brouwt mijn liefste een fijne salade. Volgens recept, maar dat was achteraf feitelijk niet nodig geweest, want sla+ingrediënten=salade, hoe je het ook went of keert. In een dergelijk geval is een recept eigenlijk bijna een belediging voor je eigen creativiteit en fantasie.

Het is best een lekkere salade, hoor. De bieten werden rauw, in plakjes gesneden toegevoegd. Een smaakvolle toets is afkomstig van de sappige sinaasappel en de walnootoliedressing.

In ons weekenddiner:
* bietensalade met waterkers
* gebakken 'little gem'
* tomatensalsa
* spruitjes met banaan en kokos
* graanburger
Ik denk dat we qua vezels wel goed zitten! En die twee ons groente en twee stuks fruit zijn ook 'check'!

Aangename verrassing waren deze "zoete spruitjes". Natuurlijk wordt met appelsap, banaan en kokosrasp bijna álles wel lekker, maar deze combinatie met spruitjes is wel een héle grote aanrader!! Spruitjes zouden op deze manier ook gemakkelijk als dessert gegeten kunnen worden. Ik ben benieuwd of kinderen ze dan wél lekker vinden (het blijft echter essentieel om de spruiten KORT te blancheren, want aan te lange gekookte spruitjes kan zelfs een banaan weinig eer meer behalen!). Spruitjes combineren sowieso goed, ook met meer hartige dingen:

Zo, dvd'tje erin. Onderuit zakken en genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten