Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 september 2007

Aardappel Idee

De aardappel is door de Spanjaarden gejat uit Zuid-Amerika en in Europa populair geworden als goedkoop voer voor de allerarmsten. Toen ons menu nog voornamelijk uit aardappelen, kool en bier bestond, aten we per persoon meer dan 250 kilo van de knol op een jaar tijd. Nu ligt dat aantal rond de 68 kilo gemiddeld per persoon per jaar; wat nog steeds behoorlijk veel is.
Een aardappel is multi-inzetbaar en kan op bijna alle denkbare manieren worden bereid: koken, bakken, frituren (patat en chips), stomen, pureren,... Zelf ben ik nogal verzot geraakt op deze kruidenmix van Honig:

Bij voorkeur krieltjes gebruiken, maar je kan ook gewone aardappels in stukken ('wedges') snijden. Ik kook de aardappelen altijd kort, ookal meldt de fabrikant dat dit niet nodig is. De aardappelen afgieten en direct daarna in de meegeleverde zak doen, kruidenmix erbij en de zak als een ballon iets opblazen. De zak dichtgehouden heen en weer schudden, zodat de kruiden zich over de knollen verdelen. Op het meegeleverde bakpapier op een rooster in de oven bakken tot de verrukkellijke (!!) heerlijkheid ontstaat, die zowel warm als koud gegeten kan worden.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind deze producten altijd een beetje zonde van het geld. Vaak zit er voornamelijk veel zout in en het is net zo makkelijk (en goedkoper, of zou dat mijn Nederlandse inslag zijn?) om zelf een kruidenmixje met wat bloem te maken: aardappeltjes in de zak beetje olie erbij, kruidenmix erbij, schudden maar en op de bakplaat in de oven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal eens met Annemarie, dat was precies wat ik ook wilde zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen