De aardappel is door de Spanjaarden gejat uit Zuid-Amerika en in Europa populair geworden als goedkoop voer voor de allerarmsten. Toen ons menu nog voornamelijk uit aardappelen, kool en bier bestond, aten we per persoon meer dan 250 kilo van de knol op een jaar tijd. Nu ligt dat aantal rond de 68 kilo gemiddeld per persoon per jaar; wat nog steeds behoorlijk veel is.
Een aardappel is multi-inzetbaar en kan op bijna alle denkbare manieren worden bereid: koken, bakken, frituren (patat en chips), stomen, pureren,... Zelf ben ik nogal verzot geraakt op deze kruidenmix van Honig:
Een aardappel is multi-inzetbaar en kan op bijna alle denkbare manieren worden bereid: koken, bakken, frituren (patat en chips), stomen, pureren,... Zelf ben ik nogal verzot geraakt op deze kruidenmix van Honig:


Ik vind deze producten altijd een beetje zonde van het geld. Vaak zit er voornamelijk veel zout in en het is net zo makkelijk (en goedkoper, of zou dat mijn Nederlandse inslag zijn?) om zelf een kruidenmixje met wat bloem te maken: aardappeltjes in de zak beetje olie erbij, kruidenmix erbij, schudden maar en op de bakplaat in de oven
BeantwoordenVerwijderenHelemaal eens met Annemarie, dat was precies wat ik ook wilde zeggen!
BeantwoordenVerwijderen