Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 september 2007

Riz d'Or

Zo goed als tegenover ons huis, bevindt zich een restaurantje. Het is het soort restaurant dat niet opvalt. In de eerste plaats omdat het nét buiten het centrum is, ookal is dé SintMichielsbrug op een minuut lopen afstand. Het restaurant zit naast het gebouw van de christelijke mutualiteit (NL: ziektekostenverzekering) en geef toe, daar is rond etenstijd weinig volk te bekennen. Aan de andere zijde wordt het restaurant van Vietnamese origine, begrensd door een alternatief kledingwinkeltje, dat onlangs ter ziele is gegaan. Ook bij gebrek aan voetvolk, dunkt me. Ten tweede toont het restaurant géén aantrekkelijke fysiek. Tijdens het jaarlijks verlof in de zomervakantie zijn de ramen met kranten afgeplakt en bovendien ziet het geheel er enigszins verlopen uit. Het uithangbord kan een likje verf gebruiken en het sjofele gordijntje achter de toegangsdeur ziet er uit alsof het beter vervangen, of liever: weggelaten, kan worden. Feitelijk is de enige reden dat we hier überhaupt ooit naar binnen zijn gestapt, de lage prijs op de menukaart.
De naam is Riz D'Or en het betreft een Vietnamees restaurant. Met een verrassend interessante kaart: kip met bamboe en woudpaddestoelen (€8,10); suikerriet met scampikleedje (€10,50); rundvlees met gember (€8,50); eend met ananas (€9,60); scampis met curry en vietnamese kokosnootjes (€12,20); gestoomde zalm op bananenblad (€12,20).

Onze recensie:
Komen twee Vietnamezen aan met de boot, zegt de één tegen de ander: "Hoe moeten we nou geld verdienen?" Zegt de ander: "Restaurant?!" Zo gezegd, zo gedickiedickiedaan! 'Onze' Vietnamezen zijn geen echte klussers (een triplexplaat op pootjes dient als scheidingsmuur tussen dames- en herenwc) en zéker geen interieurontwerpers. Het servies is waarschijnlijk uit Vietnam meegekomen en de ecospoelknop op de toiletten is onbruikbaar want afgeplakt, maar alles is schoon en het eten is gewoon lekker eetbaar (en ook in afhaalvariant beschikbaar). Een fijne afwisseling van al het voorspelbare Chinese eten. De voortdurende aanvulling met theewater is een welkome verrassing. "Simpel en snel, we lusten het wel" moest de slogan maar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten