Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 september 2007

Vers of gedroogd? Je vindt het bij de kerk!!

Rondom de StJacobs Kerk te Gent is het sowieso natuurlijk al goed boodschappen doen bij Van Landschoot op nr. 21, waar je nog net niet álles (maar al wel echt héél veel) op het gebied van verse groenten en fruit kunt vinden. In de grutterswinkel van Vits-Staelens (Bij StJacobs 14) vind je dan weer bíjna alles in de categorie "gedroogd": zowel kruiden, als theeën, als pasta, als zuidvruchten. De voor mij meest interessante kruidenzakjes die er liggen, zijn rijkelijk gevuld met bv. vlooienkruid, paardebloem, bitterkruid, goudsbloemblaadjes, schildpadkruid (en natuurlijk de gebruikelijke overvloed aan kruiden en specerijen). Niet al te duur, maar wel even letten op de houdbaarheid misschien?!

Maar het meest opwerkelijke in deze winkel is natuurlijk het aloude kruidenierssfeertje. Zo kun je zonder pardon het magazijn (of de trap omhoog naar de ongetwijfelde privévertrekken) inlopen, omdat ze hier gewoon nog niet doen aan bordjes "verboden toegang". De patron zit achter een weegschaaltje (niks digitaal) en verkoopt zoetigheden als zoethoutstokjes of dropstaven aan de liefhebbers. Ik denk zelfs dat als je hier de volgende keer met een bruinpapieren puntzakje afkomt om 50 gram gemalen peper te kopen, de mogelijkheid bestaat dat je daadwerkelijk geholpen gaat worden. Dag van de klant? Een extra lach kun je krijgen!

1 opmerking:

  1. Vandaag bij Vits Staelens inkopen gedaan. Als kind ging ik regelmatig met mijn ouders daar boodschappen doen. Interessant assortiment granen, bonen en vooral heel uitgebreide keuze gedroogde kruiden en thee ed... Alle soorten noten, gemalen en geschilferde amandelen, rietsuikers, fructose, kokos, 20 tal soorten gedroogde vruchten... Alles uitgevuld in kleine en grote zakjes naar keus, echt de moeite, ook qua prijs. En natuurlijk ook jeugdsentiment in mijn geval :)

    BeantwoordenVerwijderen