Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 september 2007

Physalisbonbons

Physalis (of "Kaapse bessen", zoals ze ook wel genoemd worden) zijn van zichzelf een tikkeltje zurig. Precies het soort van zuur, waar ik niet zo van houd. Ik ben een duidelijke zoetekauw!
Nou is het niet moeilijk om er toch nog een behoorlijk zoet eetdingetje van te maken én de prachtige physalis tegelijkertijd in zijn volle esthetische glorie een plek te geven als ornament bij een kopje koffie of thee. Smelt daarvoor een weinig (melk- of zelfs witte) chocolade au-bain-marie in een kommetje. Belangrijk hierbij is dat de kom hierbij de steelpan met een laagje kokend water geheel afsluit (zodat er geen verdampt water bij de chocolade kan komen, want dat mengt níet goed) én dat het kokende water de bodem van de kom niet omvat of zelfs maar raakt. Zet de steelpan op een laag vuurtje en laat de chocolade zachtjes smelten. Leg een stukje bakpapier (of een schoon bordje) klaar.

Dan de blaadjes van de physalis terugvouwen, weg van de bes, en deze als houvast gebruiken. De bessen eventueel even afspoelen en voorzichtig drogen, om vervolgens de bessen voorzichtig door de gesmolten chocolade te halen. Natuurlijk kun je de op deze manier gechocolateerde Kaapse bessen blijven vasthouden tot de chocolade gestold is (voor het meest 'ronde' resultaat), maar handiger is het om ze op het bakpapiertje te laten drogen (er ontstaat dan wél een 'plat' stukje).
Voilà.
Physalisbonbons.
Decoratief op taarten en bij nagerechten, fijn als indrukwekkende vervanging van een 'koekje bij de thee' en lekker als zoet hapje op een picknick.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten