Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 september 2007

Druiventaartje

Mijn liefste had van zijn werk een enórme zak druiven meegekregen: witte en rode. Lekker hoor, maar wat moet je in godesnaam met zo'n enórme zak druiven? Cakejes van bakken, natuurlijk (en dan nóg is de hoeveelheid druiven in de zak enórm!)
Ik kies ervoor geen conventioneel cakebeslag in elkaar te flansen, maar opteer voor dit luchtige eierbeslag. Wat nog een hele toer is om te maken, aangezien onze elektrische handmixer nog altijd niet vervangen is en we dus met de hand (arme 19e-eeuwers! goddank leef ik nú!!) eieren met suiker tot een dik wit luchtig schuim moeten zien te kloppen. Beetje bloem erdoor en een beetje mascarpone (met karnemelk i.p.v. melk vantevoren losgeklopt), over de druiven in de vormpjes uitgieten en klein half uurtje de oven in.

Het eierbeslag rijst nog iets in de oven; maar zodra de cakejes de oven uit zijn, zakken ze als plumpuddingen weer in. Prachtig goudbruin gekleurd zijn de cakejes wel en smakelijk ook, al zijn ze mij iets te zompig (onhandig om op picknick mee te nemen, maar ideaal op de brunchtafel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten