Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 september 2007

Oud Huis Himschoot

Onze eerste kennismaking met "Oud Huis Himschoot" (alleen het 'oudhuis' klinkt natuurlijk al als een klok!) was op de derde dag dat we ooit in Gent waren. Mijn lief en ik hadden net een hele dag appartementen gescout en strompelden uitgeput terug naar het St.Pietersstation. Op de Koningin Elisabethlaan (nr.57) wisten we voor weinig een werkelijk immens stuk pecanpie te scoren, waardoor mijn liefste weer enigszins opgepept raakte, in de vorm van 'uitbundig hyper'...
Toen we dan daadwerkelijk naar Gent verhuisden, hebben we één van de eerste zondagen met vrienden geluncht in deze artisanale bakkerij, omdat (toen nog?!) het ontbijtbuffet hier elke zondag van 9.30 tot 15.00u geserveerd werd. De uitbater/ober/ verkoper/eigenaar (hij staat bij ons inmiddels bekend als "het meneertje") was van grapjes niet gespeend ("Je mag precies zeven keer pakken van het buffet") en we voelden ons meteen zó thuis dat vanaf die dag elk bezoek op zondagmiddag meegesleept werd naar 'onze' stambakkerij.

Het bakkerswinkeltje op de Groentemarkt (nr.1) bleek bij hetzelfde meneertje te horen en gaat eveneens onder de naam "Oud Huis Himschoot" door het leven. Hier staan 's ochtends lange rijen voor het heerlijke verse brood. Er worden schijnbaar wel elf soorten krentenbrood verkocht, waaronder de bekende "lange wapper".
Het meneertje heeft voor de zomerdagen een ander meneertje zo gek gekregen om hele dagen met tjoepkes te leuren (zie onder) en om de hoek is inmiddels een bijbehorende koffiesalon geopend. Ooit grapte ons meneertje "Mijn hele leven is één en al brood; ik eindig zelf nog eens in een oven", maar toch is de liefde inmiddels enigszins bekoeld. Als hij nou nog eens zijn actieve marketingeigenschappen aan de dag kon leggen voor een ordentelijke website...Geen opmerkingen:

Een reactie posten