
Nu ik eenmaal van het bestaan van de zoete aardappel weet, vind ik steeds vaker toepassingsmogelijkheden voor deze aardappel slash groente.
Pureren: maak puree van half kruimige gewone aardappelen en half zoete aardappelen (gekookt in groentebouillon) Poffen: prik de batata in en pof in aluminiumfolie ca. 50 minuten in de oven (185°C). Roosteren: schep de in blokjes gesneden batata, pompoen en pastinaak om met olijfolie, zeezout, rozemarijn en laurierblad en rooster ze ca. 45 minuten in de oven (180°C). Saladiëren: salade maken van warme gekookte blokjes batata ('al dente'), slamelange, komkommerboogjes, kleine trospomodori en mosterdvinaigrette. Stoven: laat plakken zoete aardappel meegaren in een stoofschotel van lams-of rundsvlees. Chips: schaaf de (ongeschilde) batata in plakjes en leg ze een uur in water met zout, alvorens de goed gedroogde plakjes krokant te frituren in hete pindaolie; omschudden met zeezout en tijm. Curry: gebruik batata en pompoen in een pittige curry. Of gewoon koken en serveren met groente en vlees.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten