Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 oktober 2007

Vullende groentesoep

We hebben genoeg rode biet (oftewel: krootjes) in huis om een hele week gerechten met biet van te koken. Maar omdat ik niet zoveel zin heb om vandaag veel na te denken, grijp ik terug naar een beproefd recept voor soep:


Echt héél héél simpel:
Kook een handvol gedroogde kikkererwten in ruim water gaar. Schil een grote aardappel en snijd in kleinere stukken. Kook de aardappel in 1l water met een tablet groentebouillon bijna gaar en voeg er dan groente naar keuze aan toe (broccoli, bloemkool, of zoals in dit geval: rode biet). Als de groente zo goed als 'al dente' gekookt is, het geheel met een staafmixer pureren en er een theelepel mosterd doorroeren (of andere kruiden naar smaak). Klaar!! Voor een meer vloeibare soep, de aardappel in een aparte pan gaar koken en daarna goed afspoelen om het zetmeel te verwijderen.
Goede manier om de koelkast te ontdoen van groente die maar blijft liggen en niet meer dagvers is. De hoeveelheid is genoeg voor zeker twee ruime porties. En met enkele stukjes droge worst erin (wat heerlijk smaakt in combinatie met de rode biet) een smakelijk maaltijdsoepje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten