Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 oktober 2007

Gingerbread cookies

Verstopt in één van de vele Tip tijdschriften die ik laatst via Marktplaats heb gekocht, vond ik het recept voor gemberkoekjes. Nou vond ik verse gember altijd al wel redelijk lekker, maar sinds ik bij de Chinese supermarkt in Brussel déze gemberpoeder van 'Rajah' heb gekocht, gebruik ik vaker dan ooit gember. Ik weet niet; het poeder rúikt zelfs naar verse gember met zijn specifieke scherpte. Niet zomaar gemberpoeder dus, maar héle goede vervanging van de verse specerij.
En daarmee ga ik dus die gemberkoekjes bakken. En ik doe er lekker nog een theelepel gemberpoeder extra in (4 i.p.v. 3)!

Het leuke aan dit recept is dat suikerstroop als ingrediënt wordt gebruikt en ik ben altijd benieuwd wat je nog meer met stroop kan doen, behalve over je pannenkoek gieten. Het fijne aan dit recept is dat er een práchtig deeg ontstaat: luchtig, soepel en heel makkelijk uit te rollen (want vooral het tot een dunne lap uitrollen lukt niet altijd bij een willekeurig koekjesdeeg) en bovendien vind ik het prettig dat het deeg in de oven compleet zijn vorm behoudt (ik heb niet voor niks allerhande vormpjes uit staan steken, zeg). Het lekkere aan dit recept zijn de koekjes: mmmmmjam!

3 opmerkingen:

 1. Het net rondzoekende naar gingerbread-vormpjes kwam ik jouw log tegen. Ik zie koekjes, maar niet in de vorm van het gingerbreadmannetje.
  Ik ben op zoek naar zo'n vormpje nl en vraag me af waar ik die zou kunnen kopen.
  Leuke log trouwens, ik heb 'em in mijn bookmarks gezet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kun je zoiets bestellen via internet als je op Google 'cookie cutter gingerbread man' invult (evt. bij 'afbeeldingen') en anders proberen bij Dille&Kamille of Kookpunt (in Rotterdam)? De gouden gids (.nl) toont wellicht speciaalzaken voor keukenbenodigdheden?! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb net zo'n vormpje gevonden in de Hema :)
  het is in combinatie met andere, maar ikke toch happy!

  BeantwoordenVerwijderen