Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 oktober 2007

Pastasalade

Een koelkast vol restjes groente en fruit vraagt om een creatieve oplossing. Die dient zich eenvoudig aan in de vorm van een pastasalade! Niks geen recept dit keer, gewoon in stukjes snijden wat er nog aan eetbaars in huis is en vermengen met een fijne dressing:

Kies een pasta en kook deze beetgaar. Ik ga dit keer voor cuoricini van O'Cool; lieve pasta in hartjesvorm, gekleurd met tomaten, spinazie, raap, inktvisinkt en kurkuma. Terwijl de pasta gaart, snijd ik tomaten, augurkjes, een geschilde appel, een sinaasappel en gerookte kipfilet in stukjes. Als de pasta bijna goed is, gaan snijboontjes, doperwtjes en kleine worteltjes uit de diepvries enkele minuten erbij in het kokende water. Afgieten en vervolgens alle ingrediënten in een grote schaal overdoen. Gesneden ijsbergsla, rucola, veldsla e.d. zijn facultatief: zij geven veel massa aan de salade, maar maken hem ook minder lang houdbaar.

De dressing bestaat uit een eigen mengeling van mayonaise, mosterd, yoghurt, azijn (of augurkennat), olie, ketchup en kruiden (of komt uit de fabriek) en is bij mij meestal een vinaigrette. De salade is veelal goed voor meerdere ruime porties. Eet smakelijk.

Verdere ideëen voor in de salade: maïskorrels, ansjovisfilets, gekookte pastinaak, artisjokharten (uit blik), zalm (of tonijn, eventueel ook uit blik), olijven, noten, (bos)ui, gorgonzola (of een andere kaas), zilveruitjes. Dringend advies om níet álle genoemde ingrediënten tegelijk in de pastasalade te gebruiken...!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten