Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 december 2009

Kalkoenmole (maar dan met kip)

Fusion cooking. Betekent dat spinazie door de pannenkoeken, ro- de bieten in de chocoladecake en chocolade in de vleessaus? Want dán ben ik een fan! Die laatste combinatie impliceert in ieder geval een typisch Mexicaans mole (spreek uit: molé), die misschien niet zo fantástisch gelukt is als die van KlaryKoopmans (ik heb dan ook geen poblano's voorhanden maar moet noodgedwongen mijn toevlucht nemen tot 'gewone' rode pepers uit de supermarkt), maar desalniettemin verrúkkelijk smaakt. Mole is een rijke kruidige saus op bouillonbasis, met als ultieme toevoeging: (pure) chocolade! Precíes dat wat je zoekt voor een sneeuwwitte dag als deze. Alleen zou ik de chocolade volgende keer pas op het laatst toevoegen.

Heerlijk bewerkelijk recept, wat (dus?) garant staat voor een volle kruidengeur in de keuken. Kijk, dan heb je geen geurkaarsjes en/of kruidnagels in citrusvruchten nodig om het huis naar Kerstmis te laten ruiken.
De hoeveelheid saus (op basis van één hele kip) is genoeg voor acht personen en doet het ook goed in een tortilla. Lekker nog wat chocola over het gerecht raspen, zodat dit er smakelijk overheen uitsmelt en opeten (niet alles)! Ookal ziet het er dan uit als katten- voer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten