Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 december 2009

Glamorgan worstjes

Voor kaasliefhebbers die wel eens wat anders willen dan het geijk- te kaasplankje met een brietje en een roodschimmel. Voor mensen die van worst houden maar óók vinden dat al die vleesconsumptie in ecologisch opzicht eigenlijk niet kan (zoals ik). Voor verstokte vegetariërs wier tahoe hun uit de neus komt: Glamorgan worstjes. In ieder geval datgene dat ík zou maken als hoofdgerecht voor het vegetarisch kerstmenu; ware het niet dat ons kerstmenu helemaal niet vegetarisch zal zijn...

Voor de onoplettende lezer; het betreft worstjes zonder vlees. Met véél kaas. En inderdaad, dan zou je in principe een soort kaaskro- ketten verwachten, maar in míjn bescheiden mening zijn het dat dan toch ook weer niet. Omdat de hete kaas bij doorsnijden niet uit de worstjes loopt en omdat het niet alleen kaas is wat je proeft. Een heerlijk gekruid (veel peterselie en verse tijm) zeer handelbaar deeg waar ik enthousiast worstjes van rol die in de pan uiteindelijk allemaal tot staven bruin krokant bakken.

Glamorgan, waar de worstjes de naam van dragen, ligt parodoxaal genoeg in Bacons National Park (niet helemaal hoor, feitelijk heet het Beacons NP, maar dat heeft toch niet diezelfde humor als wan- neer ik een e weglaat). In Wales, dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten