Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 juni 2009

FoodloversguideNL

Een dagje winkelen in Den Haag le- vert mij (na inlevering van €17,95 bij de V&D) een interessant nieuw boek op. Geordend per provincie vind ik o.a. de adressen van fijne restaurants; kaasmakerijen en an- dere boerenbedrijven; winkels, kwaliteitsslagers, -bakkers, -etc; informatie over diverse streekpro- dukten (bv Haagse kakkâh) plus overige culinaire adresjes (Anton Dekker, de pijlinktvisser). Allemaal met foto's, uitleg en adresge- gevens. Kortom, een fijn naslagwerk voor diegenen die een food- blog te onderhouden hebben en een prettig leesboek voor alle anderen.
Nou is het niet "dé culinaire bijbel" die ze zelf zeggen te zijn (want ik mis bijvoorbeeld al Roberto's IJs; en dat lijkt míj een serieuze misser; en ook geen woord over de Utrecht- se paardenslager), maar deze gids is toch een héél fijne bron van weetjes, culinaire tips en geheimpjes, die je nooit allemaal alleen gevonden zou hebben (zelfs niet met hulp van Mangerie?!)
.
Enkele interessante dingen: Marqt, de streeksupermarkt (p.183); zelfpluktuinen (p.118); je eigen pick- nickmand vullen bij Maria's Bio Eetwinkel (p.133); de beste ossen- worst van Amsterdam (p.181) en de laatste weervissers ter wereld (p.269).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten