Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 juni 2009

BOERgondisch feestmaal!!

Voor iedereen die van ècht héél erg lekker eten houdt, of je nu be- wust biologisch bent of niet, bij deze mijn tip om snel snel snél de laatste plaatsen te boeken voor een boergondisch feestmaal! Van Eigen Erf organiseert, net als vorig jaar, dit culinair festijn waarbij chefkoks óp het erf van een biodynamische boer koken met de op- brengst van het land (website).

Mijn lief en ik zagen dit helemaal zitten en namen een goede vriend mee om voor slechts €40 p.p. te gaan genieten van een uitgebreid diner. We vreesden uiteraard -terecht- dat we mèt van de jongste aanwezigen zouden zijn, maar zelf dat weerhoud mij er niet van euforisch te bloggen over de ervaring. De smaak van die rosbief!! Zal ik niet snel vergeten!
Gisteren vond het feest plaats, in de koeienstal (ja, werkelijk!) van boerderij De Zonnehoeve. Na een aperitief van appelsap met aard- beien uit eigen tuin, kregen we een rondleiding van begeistert boer Piet van IJzendoorn. Het regende dat het goot, maar wanneer een gepassioneerd man praat dan lúister je. We zagen de koeien van de wei terug komen en namen tegenover hen plaats in hun stal, aan gedekte lange tafels. De maaltijd bestond uit brood met gedroogde tomaatjes, boerenboter en verse citroenmayonaise; preisoep; gra- nito van rode druivensap met rozemarijn en zeezout (zó fris en kruidig); rosbief van de Angler koe met aardappeltjes uit de oven, prinsessenbonen en gemengde salade met kiemen, peer en sesam- dressing; en het dessert was een met kaneel en citroenrasp op smaak gebrachte amandelcrème met rabarbercompôte, een klets- kop en verse muntthee. Uit open keuken onder tentdoek.

Smullen!! Het eten werd bereid door chef Sophia Huijs, die daar- mee méér dan haar mannetje stond. Ik kan werkelijk geen andere plek bedenken waar je voor relatief weinig geld zo'n uitgebreide súperverse maaltijd krijgt, waarbij het ook nog eens geen enkel probleem is om meer opgeschept te krijgen! Meer brood? Kreeg je! Nog een plak warmrode rosbief? Goed! Misschien nog een derde? Geen punt! En natuurlijk álles biologisch. Tot de wijn aan toe (die dan ook €3,25 per glas kostte; dus dan bestel je maar een fles voor €15). Na afloop kochten we zojuist (in de regen) geoogste tuinbo- nen (€1/800gr), óók biologisch. Maar dat is logisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten