Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 juni 2009

Tokostanjes

Onder andere bij toko Tjiau-Jiang in Utrecht (Achter Clarenburg 55, tegen- over de Blokker onder HoogCatharijne) koop je voor €1,45 - en soms voor 85 cent als er kleine zakjes van 100 gram liggen - geroosterde en gepelde tamme kastanjes. Nou zijn deze vers van de boom natuurlijk het lekkerst, al was het alleen al omdat je ze dan zelf mag zóe- ken en rapen (oogstfeest!); maar het schillen van die verse is een rótwerkje. Dus wanneer je door de stad loopt en je wil geen friet kopen maar je hebt wél trek in iets lekkers; dan is zo'n zakje hapklare kastanjes helemaal míjn ding!

(update 13-03-2010)
Vreemd genoeg heb ik nou al twee personen in mijn omgeving ontdekt, die helemaal niks van deze kastanjes moeten hebben (en allebei lusten ze wél verse tamme kastanjes). Toegegeven, beide zijn niet bijzonder ruimdenkend als het op culiosa aankomt, maar schijnbaar is er toch iets aan deze (niet knapperige) gekookte kas- tanjes, wat niet iedereen lekker vindt. Ík vind ze súper, maar toch maar even deze waarschuwing..

(update 07-09-2013)
Bij de Turkse toko (zoals op de Kanaalstraat). Deze tokostanjes in gesuikerde (groene foliezak) en ongesuikerde variant (oranje zak). Waarbij gesuikerd wil zeggen: overgoten met glucosesiroop (blèh).

1 opmerking:

  1. De toko op de Steenstraat in Arnhem verkoopt deze zakken voor minder dan een euro per stuk!

    BeantwoordenVerwijderen