Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 november 2007

Route België: Aalst (2)

Als enige stad in heel België (tot nu toe) is Aalst in het trotse bezit van een Vom Fass filiaal (Korte Zoutstraat 48, open di t/m za 10.00-18.00). Het logo doet wel héél sterk denken aan dat van Lush en dat is dan ook wat aanvankelijk onze aandacht trekt. Maar eenmaal voor de etalage, worden we naar binnen getrokken door de interessant uitziende (en later ook blijkende!) vaten en karaffen met vloeistof.

Hier worden culinaire vloeistoffen verkocht: olijfoliën, noten-en zadenoliën, balsamico azijnen (inderdaad: azijnén - vier soorten), balsemazijnen, likeuren, distillaten, grappa's (negen soorten), cal- vados, sherry, brandewijnen en whiskey's. Per hoeveelheid (in ml) te koop (eventueel getapt in een zelfmeegebracht flesje).
Maar behalve de interessante bijzonderheden en specialiteiten (Toscaanse olijfolie met de smaak van artisjokken, distels en amandelen; pompoenpitolie; papaverolie; dikvloeibare, in eikenhouten vaten gerijpte Aceto Balsamico di Modena Riserva Speciale; likeur van citroen- schillen; zwetschengebrand uit Zuid-Tirol en bv. echte absint), gaat onze lof vooral uit naar de enthousiaste filiaalhoudster N. v.d.Brulle, die absoluut van wanten weet en eindeloos blijkt te kunnen praten over de toepassingsmo- gelijkheden van de vele produkten. Ik ga uiteindelijk met marsala, pijnboompitolie, pistachenootolie (verrukkelijk!!) en een grappa (€1,55/1dl) naar huis. Voor de oliën koop ik deze schattige stapel- flesjes (€2,00 per stuk): mooi cadeau (voor mezelf!)

(update 24-10-2010)
Vom Fass te Aalst is verhuisd naar de Grote Markt (nr. 11). Verder zijn er inmiddels filialen in Gent, Geraardsbergen en Halle.

1 opmerking:

 1. Bedankt voor je fijne commentaar!
  Groet,

  Nele
  VOM FASS AALST
  0032/494/29 88 59
  http://vomfassaalst.be

  BeantwoordenVerwijderen