


Vlak voor vertrek van huis 's ochtends simpelweg een zakje boterhammen uit de diepvries pakken en in je tas meenemen naar het werk. Tegen de tijd dat je neerploft voor een welverdiende lunch zijn de boterhammen ontdooid én -ook heel belangrijk- nog zo vers als op het moment dat je ze smeerde!! Vérs dus!
Deze supertruc werkt uitstekend voor: alle vleeswaren (en vegawaren), kaas, salades (bv. huzaren), zoet beleg, en verder natuurlijk ook met broodjes (quarkbrötchen, mueslikoeken, taaikorstjes, croissantjes). Werkt níet met: komkommer, sla en andere dingen die je sowieso niet kunt invriezen. Míjn favorieten: (grove cranberry)paté, filét americain en shiitake-filet (AH).
Mijn allernieuwste move is om de boterhammen (ik doe meestal tóch boodschappen in NL, voor of na het werk) op mijn werk te smeren en aldáár in de diepvries te doen. 's Morgens bij aankomst alleen níet vergeten een portie boterhammen uit de vriezer te halen...
Mijn oplossing: gewoon de broodzak meenemen naar 't werk met het pak beleg. Rare blikken in 't begin natuurlijk van die keurige omstaanders waarvan moeder de vrouw de 'bo-kes' klaar legt 's morgens, maar ook héél erg vers. (Als je tenminste niet vergeet om het beleg bij aankomst op 't werk in de koelkast te stoppen...)
BeantwoordenVerwijderen