Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 april 2013

Elektrische eierkoker

Sinds Dr.Mike eet ik me scheel aan de gekookte eieren (waarbij ik de cholesterolrijke dooier meestal niet opeet). Omdat ze niet veel kosten, lang houdbaar en erg lekker zijn, nagenoeg geen calorieën bevatten, prima het hongergevoel wegnemen, vullen en makkelijk te bereiden. Hoewel, dat laatste kan misschien nóg makkelijker..

Tijdens een rondje door de stad koop ik voor mezelf zomaar ineens deze eierkoker van Tomado. De rauwe eieren gaan, per maximaal zeven stuks, in een zwarte houder die passend over een elektrisch kookplaatje wordt geplaatst. Met de speciale maatbeker wordt water afgemeten voor hard, middel of zacht gekookte eieren (per aantal eieren afwijkende hoeveelheden water) en dat gaat dan op de kookplaat. Rond deksel erover, aanzetten. En als al het water is opgekookt (en de eieren dus klaar zijn), schakelt het ding zichzelf uit en gaat vervaarlijk piepen. Een eitje, dus.

Een exemplaar als dit is voor €11 (feitelijk €10,95) te koop bij bv. Blokker, en heeft nog twee jaar garantie ook.

(update 03.04.2014)
Na een jaar erg intensief gebruik, blijkt deze elektrische eierkoker onmisbaar. Levert werkelijk perfect gekookte eieren! En hoewel de warmteplaat na elke keer weer behoorlijk viezig is, is inweken met wat schoonmaakazijn genoeg om 'm weer glanzend te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten