Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 november 2009

Bavarois van doperwten

Of we meedoen met een filmmarathon? Op het programma staan de drie delen van "Lord of the Rings", extended versions. Een luie zondag lijkt míj de perfecte gelegenheid voor twaalf (!) uur film, dus oké, maar dan moet er natuurlijk wél goed eten komen. Dus, joepie: zaterdag bakdag. En voor de benodigde groente begin ik met een erwtenbavarois.

Ik blancheer een hele zak diepvrieserwten (450g), pureer de uit- gelekte inhoud en meng hier zout, peper, veel bieslook, 200ml crème fraîche en wat stijfgeklopte slagroom doorheen. Samen met (5) uitgeknepen blaadjes, verwarmde (witte) gelatine wordt het hele mengsel op een bodem van garnalen en rivierkreeftjes in een kleine (glazen) cakevorm gestort om daarna in de koelkast op te stijven.
De bodem maak ik volgens recept van ontkorst en verkruimeld witbrood, gemalen amandelen en gesmolten boter. Dit wordt over de bavarois uitgespreid en het ding gaat terug de koelkast in, tot nader gebruik.

Snél recept. En veelbelovend. Jammer dat het zuur van de crème fraîche in de uiteindelijke bavarois de smaak van zeevruchten verdringt en überhaupt het geheel overheerst. Dat zou een volgen- de keer makkelijk op te lossen zijn door het gebruik van meer slagroom en minder crème fraîche. Die amandelbodem is ook niet helemaal je-dat qua smaak, en maakt in mijn ogen het geheel te zwaar, te machtig, te vet. Bovendien geldt ook hierbij, zoals vaker, méér doperwten! Verder oké.

Voor het filmbuffet zorgde ik verder voor: fruitbonbons, geraspte bospeen, gebakken ananasrijst, krokante kippenpoten, Bugles (en roomkaas), Indische gehaktpasteitjes, mandarijnen en lychees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten