Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 november 2009

Pompoensoep

Op een gegeven moment bereik je je eigen ritme in de keuken. Míjn ritme bestaat eruit dat ik, afgezien van de snert van mijn moeder, maar op één manier soep kan maken. Namelijk als volgt:

(Recept voor soep)
Olie naar keuze in de grote soeppan verwarmen en hierin een (of twee) gesnipperd(e) uitje(s) fruiten; fijngehakte verse knoflook en kruiden meebakken (bv. fenegriekzaadjes, korianderzaad); stuk- ken pompoen (of bloemkoolroosjes of doperwten) toevoegen en afblussen met bouillon (of met water, maar dan wel een bouillon- blokje boven de pan verkruimelen); bij voorkeur kook ik ook een in stukken gesneden geschilde aardappel mee voor de binding; het geheel kwartiertje laten sudderen en er dan de staafmixer doorheen halen; afkruiden (zout, peper, maggi) en opeten.

Lekker, hoor, maar de enige variatie die ik hierin kan aanbrengen is a. wisselende kruiden en b. verschillende groentes gebruiken. Ik sta open voor ideëen..

2 opmerkingen:

  1. Voor de zekerheid je hele recept drie keer gelezen, maar er gaan bij jou in het geheel geen kruiden in: alleen specerijen en zout. (Okee, maggi is een kruidenextract, maar meer kon ik er niet in ontdekken.)
    Dus waarvoor zoek je nu precies een alternatief?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bji pompoensoep of courgettesoep kan je eventueel op het einde een smeerkaasje type Vache qui rit bijgooien. Of scheut melk, kan ook. En qua kruiden: een laurierblaadje of twee en takje tijm laten meekoken.
    En in het kookboek van de 'Boerinnenbond' (kookboek dat vrijwel iedereen in België heeft staan :-) ) staat er een recept voor pompoensoep waar appels aan toegevoegd zijn...

    BeantwoordenVerwijderen