Oh Allerhande, gij bron van informatie. Zoals wel vaker, scheurde ik ooit een er interessant uitziend recept uit, om dit lánge tijd na dato (vorige week dus) alsnog te gaan maken. De - in dit geval - krokante kippenpoten, waren geen lang leven beschoren op de filmmarathon van vorige week zondag en afgelopen week smulden we er doordeweeks nog een keer 's avonds van. Omdat je met de voorgeschreven 200g broodkruimels welgeteld 15 kippenpoten en -vleugels ruím kan paneren (i.p.v. 4 drumsticks)! Moet je alleen het aantal eieren opschroeven naar drie en met nóg gullere hand strooien met verse tijm en dito peterselie!!)
Zelf bakte ik de poten KROKANT in de oven (duur: ca. 1 uur). De pogingen in de koekenpan verliepen sneller, maar waren minder succesvol in knapperig opzicht. En bovendien vetter.
Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dat de op voorhand (een dag vantevoren) bereide kippenpoten, ingepakt ál hun 'krokantie' verliezen. Verder lekker kruidig. Díe kaas is een gouden vondst (en mag níet worden weggelaten)!!
Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dat de op voorhand (een dag vantevoren) bereide kippenpoten, ingepakt ál hun 'krokantie' verliezen. Verder lekker kruidig. Díe kaas is een gouden vondst (en mag níet worden weggelaten)!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten