Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 november 2009

TREETS

Hoe is dat nou mogelijk? Bij het eerste het beste pompstation over de grens (waar we moeten zijn voor een handiger kaart van Duits- land, namelijk níet uitvouwbaar maar in boekvorm), liggen Treets bij de kassa. Treets! TREETS!! Waar komen díe nou vandaan? Die waren toch twee decennia geleden overgenomen door M&M's? (hoewel het meerendeel van de ondervraagden tot op heden van mening is dat het cacao'erige van Treets het suiker'ige van M&M's bij verre overtreft).

Ik koop drie zakjes van 36g à €0,95 (één voor de opprop, één voor de bewaar en één voor een vriend met nostalgisch sentiment) en ben dàn nog vol van mening dat ik ergens in Duitsland of desnoods in Oostenrijk nog wel een grote zak zal scoren. Helaas. In heel Oos- tenrijk niet en in geen één Duitse supermarkt zijn Treets te vinden. En ook niet bij één van de acht pompstations waar ik me dus op de terugweg genoodzaakt zie te stoppen. Twilight zone anyone? Omdraaien dan maar naar Bat Huenxe West (Opschlagweg 44, Huenxe, D) om de complete voorraad op te kopen (er is overigens een sluiproute terug, zodat je niet de hele snelweg af hoeft). Ik heb het gevoel alsof ik terug in de tijd ben gereisd. Is het nu wachten op verdere ontwikkelingen?

Thuis Treets op google opgezocht: geen recente informatie... Op de verpakking die ik nu in mijn handen houd (houdbaarheidsdatum 15/01/2010), staat tekst in het Duits en Noors. Fabrikant: Mars te Viersen (mars.de) en Mars te Oslo (mars.no), maar op die websites geen Treets te vinden. Spooky!

13 opmerkingen:

 1. Zeg, volgende keer graag een hele doos voor mij kopen!!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gebiologeerd door je verhaal heb ik ook even gegoogeld:

  http://www.confectionerynews.com/The-Big-Picture/Mars-taps-into-nostalgia-trend-with-Treets-return

  Zou Raider ook terugkomen? En Rollo's, what happened to Rollo's (die muntjes met dat gaatje erin)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1. Jij kan véél beter Google'n dan ik!! 2.ik voel me genept door commercie, vooral omdat het zo goed gewerkt heeft (de hele voorraad in één avond verkocht) en 3.is Rolo weg dan? (schijnbaar ben ik nogal Treets gepreoccupeerd)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, Rolo, dat zijn die chocolade/karamelrondjes. In mijn jeugd waren er Rollo's (of heb ik mij de naam nu helemaal verkeerd herinnerd?), kleine, platte, witte snoepjes ter grootte van een stuk van 5 eurocent, met een gat in het midden en muntsmaak. Die heb ik echter al twintig jaar of zo niet meer gezien (in Belgie).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedoel je misschien "Lifesavers"?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee ja, daar lijkt het erg op, toch op de witte. Maar Life Savers heb ik hier nog nooit gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè? Treets? Hoe kan dat nou? Ik wilde je vragen naar de houdbaarheidsdatum.. Hmm zal ik vanavond eens aan ega-lief vragen. (de makers hebben jaren onze hypotheek betaald namelijk en als ik me niet vergis heeft ega ze helpen branden). Oh dat klinkt raar, ik bedoel brand als in merk hihi. Ik ben zelf jaaaren op zoek geweest naar 3 musketiers ook zo één die weggeweest en teruggekomen is onder een andere naam maar dan lang zo lekker niet.
  oke link gelezen, duidelijk. Hm tricks and treets dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. okee... gaat natuurlijk gewoon weer over geld. 'T schijnt zo te zijn dat het recht op een merk vervalt als er een aantal jaren geen verkoop is geweest. En dat willen ze natuurlijk niet dus vinden wij argeloze consumenten eens in de zoveel tijd een nostalgisch merk terug in de schappen. Eventjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is allemaal te veel deceptie! Ik kies er voor al deze relativerende reacties te negeren en lekker verder te zwelgen in mijn aanvankelijke euforie: TREETS!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waren die M en M's vroeger niet gewoon als Smartie te koop? Die zie ik eigenlijk nergens meer liggen. Maar dat kan ook aan mij liggen, hoor. En was Treets niet Bonito voordat het M&M werd?

  Zucht... ik wil niet dat alles telkens veranderd. Veel te ingewikkeld. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De gewone M&M's (zonder pinda) heetten vroeger Bonito's. Die met pinda zijn gebaseerd op deze Treets.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bonito's hadden een gezichtje. Ik heb als kind eens een radiootje van Bonito's gewonnen, het zag eruit als een grote oranje Bonito, incl. gezicht. Memories...
  What happened by the way to Toverflip? Iets heel anders nl. gekleurde fruitsuikerpoeder voor over het ijs of de yoghurt. Het zat in een potje, niet in een flesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ja. Bonito's hadden een gezichtje! Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen