Nou ja, niet ècht bonbons; maar wél gezonde (boordevol ijzer, bijvoorbeeld), zoete (maar níet mierzoete) snelle 'snoepjes' van gedroogd fruit:
Nodig: 200g gedroogd fruit (eender welk soort; mix of niet) en ouwel. Naar eigen goesting giet ik kokend water in een bakje met gedroogde abrikozen en doe hetzelfde voor een bakje gedroogde vijgen (waar de harde steeltjes vanaf gesneden zijn). Laten wellen. Góed laten uitlekken (en bij voorkeur ook nog zo droog mogelijk deppen). Pureren. Dit laatste gaat eenvoudiger dan gedacht, in de vertrouwde keukenmachine. De hele brij uitsmeren over een eet- papiertje en bedekken met een eetpapiertje. Appeltje eitje!
Ik kan je in ieder geval zeggen dat mijn enigszins natte bonbons na een nacht in de koelkast níet vaster van textuur waren geworden. Weinig welwater dus! Deze smeuïgheid resulteerde in enigszins ra- felige randen, hoewel een scherp aardappelschilmesje prima bleek om de plakken in stukjes te snijden. Verpakken in vetvrij papier (ouwel plakt schijnbaar zelfs aan aluminiumfolie).
Ik kan je in ieder geval zeggen dat mijn enigszins natte bonbons na een nacht in de koelkast níet vaster van textuur waren geworden. Weinig welwater dus! Deze smeuïgheid resulteerde in enigszins ra- felige randen, hoewel een scherp aardappelschilmesje prima bleek om de plakken in stukjes te snijden. Verpakken in vetvrij papier (ouwel plakt schijnbaar zelfs aan aluminiumfolie).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten