Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 november 2009

Real

En dus rijdt je door Duitsland, op weg naar huis vanaf het één of andere Oostenrijkse dorpje. De route brengt ons respectievelijk langs Ulm, Stuttgart, Karlsruhe, Mannheim, Frankfurt, Köln en Dusseldorf. En vooral de E35 (5) brengt míj veel vreugde, want direct bij afslag 44 (Karlsruhe-Durlach) ligt een werkelijk gigán- tische supermarkt: Real. En die kende ik nog niet! JOY!!

"Einmal hin. Alles drin" is hun slogan en dat klopt wel zo ongeveer. Met zijn brede gangpaden en RUIME assortiment een hypermarkt pur sang. Nog nooit zag ik zoveel importprodukten in het schap staan (uit VS, India, Japan, Italië, Zuid-Afrika en Thailand), en laten we eerlijk zijn; ik zag al héél wat supermarkten van binnen.
Víer paden met bakbenodigdheden, vijf rijen diepvries en zóveel ruimte voor klanten dat de winkel bijna leeg lijkt. En omdat Real een Duítse supermarkt is, is het goed scoren voor yoghurtfans, chocoholics, bakfanaten en worstliefhebbers. Verder veel goed- kope cosmetica zoals deodorant, gróte pakken wasmiddel voor weinig en - rond deze tijd van het jaar - keuze uit ongeveer elf verschillende adventkalenders. Kortgezegd: een gróót genoegen om in rond te neuzen!

P.S. Mam, gaspatronen voor de kidde liggen hier aan €2,99 de vijf (Zenker by Fackelmann).

2 opmerkingen:

  1. Real is een favoriete supermarkt van mij. Wij gaan regelmatig vanuit Apeldoorn net over de grens in Bocholt naar de real. Wel iets kleiner, maar ook goed. Varkens-en rundvlees is prima en vaak stukken goedkoper dan hier. De Duitse wijn (niet zoet) die ze niet exporteren maar zelf opdrinken heeft een prima prijs/kwaliteitverhouding. Deze Real ligt net buiten het centrum, heeft een gigantische parkeerplaats waar aan de andere kant de Aldi ligt. We zien vaak bussen met Nederlanders die ddit als dagtochtje doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Rees net over de grens bij Arnhem is ook een Real supermarkt. Ook leuke aanbiedingen voor Nederlandse kooplustigen.

    BeantwoordenVerwijderen