Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 november 2009

M&M's... maar dan anders

Midden in de Utrechtse binnen- stad, op de Steenweg, zit op nr. 21-23 de firma Jac Bostelaar. 'N heerlijk nostalgisch winkeltje wat daar al bestaat sinds 1935. De aanvankelijke verkoop van koffie en thee werd na WOII uit- gebreid met Engelse import en sinds een jaar of twintig worden er ook producten uit de Verenigde Staten verkocht. Hier kom je verder voor ouderwets snoep en andere zoetigheden, maar ik liep er afgelopen week weg met hun selectie 'anders dan anders' M&M's (€1,50 per stuk, ca. 45g inhoud):

M&M's dark chocolate: felpaars zakje met ca. 60 M&M's van pure chocolade, overgoten met een in smaak overheersende suikerlaag in de gebruikelijke felle kleuren (bruin, oranje, geel, rood, groen, blauw). Opdruk 'm dark'. Vrij weinig smaakverschil met normale (melkchocolade) M&M's, alleen nèt iets bitterder in de kern en een iets langere nasmaak.
M&M's almond: beige zakje met ca. 13 -met een amandel gevulde- M&M's. De snoepjes zijn eivormig en behoorlijk uit de kluiten ge- wassen. Wederom is de suikerlaag (in de gebruikelijke kleuren) het meest prominent in de smaak aanwezig, maar daarnaast kan idd een verfijnd amandelaroma worden geproefd. In ieder geval een volwaardig alternatief voor M&M's pinda, maar of het deze variant ook overstijgt?
M&M's peanutbutter: felrood zakje met ca. 30 M&M's gevuld met pindakaas. Dikke ronde pastilles met 'n hele duidelijke pindakaas- násmaak, maar ook een aparte ("narig nepsmeuïg" zegt het lief) textuur. Deze hebben volgens mij vrijwel de smaak van M&M's pinda, maar het verschil zit hem in het feit dat het pindaprut zich meer door de hele mond verdeelt.

1 opmerking:

  1. M&M Almond vind ik persoonlijk de lekkerste van alle M&M's. Jammer dat ze zo beperkt te krijgen zijn in Nederland. Zou graag de grote zakken die je in Amerika hebt hier in de winkel willen zien of een lijstje met winkels die ze verkopen.

    Er zijn nu ook M&M Coconut en M&M Pretzel (geen idee of deze winkel ze verkoopt). De eerste smaakt heel veel als bounty (zonder de kokosnoot structuur) en de tweede heeft een zoute bijsmaak wat ik persoonlijk wel lekker vond.

    BeantwoordenVerwijderen