Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 november 2009

De Bakkerswinkel

Zoetermeer is een opvallend schizofrene stad, met zijn twéé stads- centra (het Stadshart en het Oude Centrum). Deze tweeledigheid is geheel afwezig bij de originele Bakkerswinkel (Dorpsstraat 125); die is één en al gewéldig! Hét absoluut perfècte adres voor ontbijt, lunch, taart en high tea. Dit filiaal in Zoetermeer (waar het in 1981 allemaal begon en waarnaar de andere Bakkerswinkels in het land dus zijn gemodelleerd) heeft een heerlijke tuin achter het pand waar je 's zomers prettig zit met een salade, sandwiches en gebak (alles bij de Bakkerswinkel ziet er zó lekker uit, dat er geen sprake meer is van of). De inrichting is losjes geïnspireerd op de jaren '20 en deze stijl is ook in de etalages en menukaarten terug te vinden: het opvallende lettertype, de tekeningetjes en het hoge poezie-albumgehalte.
Vandaag neem ik voor thuis een grote punt amandeltaart mee (€3), die smaakt naar spijs en gevuld is met stukjes sukade. Lekker!

1 opmerking:

  1. Dit blijft tochnog het mooiste....bakker Hekker zoals het eigelijk vroeger was....het mooiste dat er gelukkig nog is in mijn mooie dorpstraat.....van mij had het niet zo druk gehoeven,want al veel mooie boerderijen en boeren zijn weg.....heel jammer....zei de echte Zoetermeerse!!!
    Mvr, Kinkel

    BeantwoordenVerwijderen