Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 juni 2007

Gents zondagochtend-ritueel met brunchyoghurt

Ons zondagochtend ritueel omvat met name de uitzending van Die Sendung mit der Maus op ARD (meestal om 11.30u) met daarbij het genot van een vers gebraden kippetje van de markt op versgebakken brood (ofwel ook van de markt of uit de broodbakmachine). Hier in Gent zijn we gezegend met de aanwezigheid van een zondagochtendmarkt(je) letterlijk om de hoek, die slechts uit enkele kramen bestaat, maar wel alle 'essentials' omvat: een kraam met brood en koffiekoeken; een vleeskraam; dé kippenboer (hier staan de langste rijen); een kaasmeneertje die ook eventueel melk en eieren te koop heeft; soms een espressobarretje; soms (en dan kunnen we helaas maar zelden de verleiding weerstaan...) een gebakkraam mét Geraardsbergse Mattetaarten (deze luchtigzoete amandel- heerlijkheid terecht met hoofdletters geschreven) en de te dure Vietnamees (die wel altijd grif uitdeelt). En ten slotte de groente-en fruitstand, waar ik liever niets koop (de kwaliteit laat te wensen over) tenzij de nood te hoog is.

Mijn lief en ik verzamelen wat er in koelkast en voorraadkast aan eetbaar lekkers te vinden is, vullen dit aan met artikelen van het marktje en vleien ons voor de tv met ons copuleus ontbijt om nostalgische ontspanning te beleven. Voor vandaag waren er blauwe bessen en kwark ingeslagen en omdat er nog gepelde amandelen waren en honingrestjes, kon ik aan de slag voor een heerlijk glas zondagochtendbrunchyoghurt:

Met amandelen en pijnboompitten in plaats van pecannoten en amandelschaafsel, ahornsiroop bij gebrek aan duindoornelixer en een halve appel in plaats van een peer. Maar desondanks niet te versmaden en vol anti-oxidanten, onverzadigde vetzuren, calcium en mineralen. En met zoveel goeds in je buikje, kun je met een "gerust" hart je tanden zetten in het sappige kruidige knapperige kippenkorstje (waarvan je weet dat het alleen zo lekker door de overvloed aan foute vetten)...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten