Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 juni 2007

Pannenkoekentaart

Van onze tocht naar "De Molen van Makkum" (Drenthe) -we waren feitelijk op weg naar Groningen, maar weken nogal eens van de route af- had ik een beetje pannenkoekmeel over, dus vanochtend pannenkoeken gebakken. En meteen kwam het idee voor het avondeten: pannenkoekentaart.
Simpel te maken en altijd een succes. Zowel met hartig als zoet beleg. Je hoeft alleen te verzinnen wat je gebruikt als 'smeersel' en wat je gebruikt als 'beleg'. Smeersel dit keer was ricotta (maar kan ook chocoladepasta, pindakaas, tahin, kikkererwtenpuree,... zijn) en ik had deze nog op smaak kunnen brengen met citroenzest of kruiden, maar omdat ik geen zin had in veel gedoe, gewoon ricotta 'uit het kuipje'. Beleg was ook makkelijk, want we hadden nog diverse groente in huis. Plakjes zalm erbij gekocht en wat tuinkers.

Pannenkoek 1: laagje ricotta, dunne plakjes -rauwe- courgette (met een kaasschaaf), dille en -geweekte- rozijnen. Daarop pannenkoek 2: laagje ricotta, dunne plakjes zalm, lijnzaad, fijngesneden bloemkoolroosjes. Daarop pannenkoek 3: laagje ricotta, schijfjes bospeen, tuinkers. En daarop pannenkoek 4 met als garnering wat gehakte walnoten. In verband met honger niet verder gestapeld, maar de taart in punten gesneden en met mijn lief verorberd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten