Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 juni 2007

Melkkaramels maken

Goed. Dus als je dan de karamel volgens recept hebt bereid, hoe maak je er dan mooie karamelletjes van? Geen idee, om heel eerlijk te zijn. Het is mij niet écht gelukt er iets esthetisch van te brouwen.
Optie 1: uitgieten in een vierkante vorm om er na volledige afkoeling rechte blokjes van te snijden. De omslachtige methode die het recept beschrijft van een plaat marmer en vier metalen linialen (verpakt in alufolie) is mij iets te veel van het goede, maar zal vast tot een rechte plak leiden. Daarna wél individueel verpakken in cellofaan of plasticfolie, want het hoeft maar een beetje warm te worden of het hele goedje plakt weer prachtig aan elkaar en is alleen nog maar met een lepeltje te consumeren.

Optie 2: uitgieten in de vormpjes van een raviolimat. Na enig gepruts met de punt van een (aardappelschil) mesje zijn de (idd mooie) blokjes uit de mat te wippen, maar ik kwam er naderhand achter dat de in plasticfolie verpakte losse stukjes karamel ook daarna nog in de mat te vormen zijn door een stukje karamel met folie en al in een vormpje uit te duwen.

Optie 3: uitgieten op een bakmat om er na volledige afkoeling vormpjes uit steken met koekstekers. Tja, en dan natuurlijk wel weer per stuk verpakken, want plakspul blijft het!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten