Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 juni 2007

Kikkererwtenmeel

En terwijl ik door de Sun Wah dwaal, vind ik zomaar deze kikkererwtenmeel. Kijk, dat zijn de betere vondsten. Een hele kilo voor €2,30. Goede vervanger voor tarwebloem in een glutenvrij dieet, maar volgens mij geeft het ook een heel fijn nootachtig smaakje aan mijn toekomstige baksels. Ík ben er blij mee!!
Het zeer eiwitrijke kikkererwtenmeel (te gebruiken als bindmiddel) wordt ook wel besanmeel genoemd.

Nu ik er over nadenkt trouwens, is de meel naar België geïmporteerd vanuit China, waar het naartoe gevlogen is (verscheept kan ook, maar lijkt me sterk...) nadat het in Groot Brittanië werd gemalen. Waarschijnlijk zijn de oorspronkelijke kikkererwten dan weer ingevoerd vanuit Libanon, om met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uiteindelijk in Nederland opgegeten te worden. Hoe kosten-efficiënt (en milieu-vriendelijk).

4 opmerkingen:

 1. waar kun je kikkererwtenmeel kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze gekocht bij de Sun Wah (zie blog), maar ze hebben het denk ik ook wel bij een natuurvoedingswinkel (Bioplanet, 'tBoertje in Terneuzen bv)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt het ook bij de Toko kopen.
  In Zwolle in ieder geval wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kikkererwtenmeel is te koop bij Toko Hoi Yun in Rotterdam. Naast de 1kg verpakking vind je bij ons ook de 2kg verpakking kikkererwtenmeel. Meer informatie is te vinden op http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen