Het gebraden kippetje dat mijn lief en ik op zondagochtend van de Sint Michiels markt halen (een gemiddelde kip van het spit kost rond de €5,00 plus een tiental minuten in de rij staan), is in korte tijd bij ons populair -en bijkans onmisbaar- geworden. Aanvankelijk vroegen we ons af wat het toch was met die kip dat mensen er op zondagochtend voor in de rij willen staan (en een rij staat er steevast). We hebben het bijna anderhalf jaar volgehouden om het hele fenomeen zo'n beetje te negeren, tot die eerste keer dat we ook een kip kochten. Sindsdien is het een goede manier om bezoek te trakteren of voor onszelf om het weekend te vieren. Handig dat het in een zak wordt gestopt die a. niet lekt b. de kip vers houdt c. geschikt is om de kip in te verwarmen.
Deze zondagochtendkip, onvergelijkbaar met welke andere gebraden kip tot nu toe door mij gegeten, wordt geserveerd door 'Klein-en groothandel in wild en gevogelte' "Coppieters" (Eddy & Aynur Coppieters, Karnemelkstraat 7, Zelzate). Bij deze bedankt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten