Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 juli 2007

Bloemenijs

De Gentse Feesten zijn weer van start gegaan, met een rare affiche dit jaar die ik nog altijd niet snap... Het idee achter de affiche:
Kippen zijn verstandige dieren, ze weten hoe te genieten. 's Morgens springen ze van hun stok en starten welgemutst een dag van scharrelen, kakelen, eten en pronken. En ze leggen alle dagen hun ei. Kortom: kippen hebben een gezonde levenshouding. Zo zijn óók de Gentse Feesten dagen van welgemutst scharrelen, een beetje kakelen, iets eten en je ei kwijt kunnen. (vergezocht...?!?)

"Gentse Feesten" betekent: door de stad zwalken, in het park hangen (Baudelopark wel te verstaan), iedereen zien, overal muziek, straattheater op de SintBaafssite (vorig jaar het onvergetelijke Bataclan), zoete ovenkoeken op het Emile Braunplein, zoeken naar neusekens met dropsmaak en niet te vergeten: bloemenijs.

Bloemisterij "Papaver" (Jan Breydelstraat 6) wordt gerund door haar. Hij is doorheen het jaar reisleider en veelal van huis. Maar in de zomer keert hij terug naar Gent en prepareert voor ons genot zijn geurig ijs van echte bloemen. Eén bol kost een niet mis te verstane €1,50, maar... dan heb je ook echt iets bijzonders in handen (en er is wel meer ijs zo duur). In de verrassende smaken: eucalyptus, Bulgaarse roos, iris, saffraan, viool, lelie, cactus, sinaasappelbloesem, kaneel..:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten