Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 juli 2007

Pluk de dag

In de tuin van waar ik werk, staan volop fruitbomen. Feitelijk al reden genoeg om er te gaan werken, want een 'eigen boomgaard' is een lang-gekoesterde droomwens. Om te beginnen een hazelaar! Yes!! Verder een perenboompje, appelboompjes, bessen en als uitsmijter een vijgenboom (die rijpe vrucht draagt vanaf begin/medio augustus; dat is dus mijn favoriete tijd van het jaar om te werken: voor het werk een paar verse vijgen van de boom, vijgen bij de lunch, enkele vijgen in de auto op weg naar huis en thuis nog diverse vijgengerechten als zelfgemaakte vijgenjam met pannenkoekjes).
Hoewel minder volle takken dan vorig jaar, draagt de pruimenboom nu vrucht. En hoewel de pruimpjes klein zijn, zijn ze zoet en sappig, wat niet altijd van de gekochte exemplaren kan worden gezegd. Bovendien vind ik het plukken heel leuk. Lekker op een ladder klauteren, een bakje in de hand en de rijpe zoetigheden tussen de takken uit tevoorschijn toveren.
Conclusie: wat heb je aan primula's en borderplanten in je tuin, als je de vruchtbare grond ook had kunnen gebruiken als moes-, kruiden-of fruittuin?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten