
Met de Indiase mix ga ik naan maken. Na toevoeging van de opgegeven hoeveelheid water, meng ik bloemmengsel en meegeleverde kruidenmix door elkaar en kneed hiervan een soepel deeg. Uit gewoonte dek ik het deeg af om te laten rijzen, maar dat hoeft niet, schijnbaar. Het rijst niet.

Naan is ook simpel. Ik maak er twee, want we zijn met z'n
tweëen en zó ruim is de hoeveelheid deeg nou ook weer niet. Uitrollen (dikker dan de roti) en in druppelvorm trekken. Braaf, maar met pijn in het hart, bestrijk ik het naandeeg met gesmolten boter zoals aangegeven en bak ze in een dikke tien minuten goudbruin in het midden van de oven. Zo goed als gekochte naan is het niet, maar het is te eten en met een goede curry erbij, is deze snelle manier te verkiezen boven de authentieke bereiding van naan 'from scratch'. Alleen weer niet echt gerezen. De kruiden zijn wel precies goed, met een tikkeltje knoflook (B: look).



Geen opmerkingen:
Een reactie posten