Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

02 juli 2007

De Waart, Rotterdam

Net een weekend in Rotterdam achter de rug. Na de heenreis op zaterdagochtend, hebben we het meerendeel van de shoptijd besteed aan het bewandelen van de Nieuwe Binnenweg, en zijn toko's (had natuurlijk ook Kruiskade kunnen zijn). Nieuwe favoriete winkel, hoewel een eindje van onze thuishaven, is De Waart (tropische produkten).
Ooit begonnen als viswinkel (sinds 1946), maar de vissen verdwenen in 1970 uit het assortiment, waarna de winkel enkel nog tropische produkten verkocht. In de breedste zin van het woord, want allerhande potten en pannen zijn er ook te koop. Sinds 1992 heeft de derde generatie eveneens een aanbod van bakprodukten en taartversiering opgebouwd.

Hier vond ik glucosestroop en levensmiddelen- kleurstof in poedervorm; beiden items van de verlanglijst. Eiwitpoeder zeiden ze bij gebrek aan interesse uit het assortiment te hebben genomen... De zoektocht daarnaar blijft dus voorlopig nog voortduren.

En tegenover 'De Waart' ligt supermarkt 'Kamel'. Hoewel de versheid van sommige produkten (de vis in de diepvries?!) hier te betwijfelen valt, verkopen ze een ware keur aan (Surinaamse) groente en fruit. Verder kant-en-klare baramix gescoord, een flesje amandelolie en een flinke rol plasticfolie (voor een summiere €2,50).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten