
De geitenkaas losroeren met een flinke eetlepel honing, gemalen peper en kruiden en hiermee
vervolgens (dunne) plakjes appel besmeren. Nog een plakje appel erop, door het luchtige beslag halen en in heet genoeg vet laten frituren. Zelf heb ik geen frituurpan. In mijn ervaring is een wok of anderszins pan met dikke bodem, of zelfs steelpan, ook prima te gebruiken. En je hebt minder olie nodig. Ik weet nog dat mijn moeder vroeger blokken frituurvet (Remia?) liet smelten, maar de nieuwe kennis leert dat in dit vaste vet veel meer verzadigde vetzuren aanwezig zijn; en die willen we niet meer. Bovendien geldt frituurvet als chemisch afval en het is zo al broeikaseffect genoeg (ik heb de verwarming weer aanstaan; het is midden juli). De goudbruin gebakken appelschijfjes uit de olie scheppen en laten uitlekken op keukenpapier.



Geen opmerkingen:
Een reactie posten