Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 juli 2007

The case of the impossible screw

Chips. Chips. Chips.
Ik heb mijn fijne mixer laten vallen en nu is 'ie kapot. Handig (ahum) als ik ben, dacht ik naïef dat ik het apparaat wel even open kon schroeven om het euvel te verhelpen (schroefjes losdraaien, mixer open, 'iets' even rechtzetten, mixer dicht, schroefjes dichtdraaien!).
Drie kleine schroefjes, verzonken in het plastic, houden het ding intact. Twee van die schroefjes kunnen met een kruiskop-schroevendraaier worden losgemaakt, maar schroefje nummer drie... Schroefje nummer drie is onmogelijk, en volgens mijn lief een duidelijk gevalletje consumentje-pesten. Ik geloof niet dat er een schroevendraaier bestaat om dit schroefje los te krijgen. Waarschijnlijk zelfs hebben 'ze' in de fabriek een speciale schroevendraaier gemaakt, enkel en alleen voor het doel van de permanente bevestiging.
Nou heb ik al een hartgrondige hekel aan het feit dat tegenwoordig (?) alles maar vervangen en nieuwgekocht lijkt te moeten worden (zo van, als je printer vastloopt, dat je van de specialist het advies krijgt een nieuwe te kopen; dat is goedkoper), met de onvermijdelijke tweedehandsdump in de afvalbak die Afrika heet, maar dit is puur boze opzet.

Dapper heb ik mijn eiwitten met de hand stijfgeklopt, maar helaas moet ik bekennen dat ook ik een kind van mijn tijd ben. Ik zal weldra voor een nieuwe mixer op pad moeten. Chips. Chips.
Consument delft het onderspit.

2 opmerkingen:

 1. Hey,

  Ik weet niet hoe oud dit item is, maar laat ik toch maar reageren. Ik ben hetzelfde (schroefje) een keer tegen gekomen. 't Is inderdaad consumentje pesten lijkt me.

  Je kunt het redelijk simpel oplossen. Neem een (oude) platte schroevendraaier en haal met een ijzerzaag het middenstuk eruit. [Een oude schroevendraaier is het makkelijkst omdat ze tegenwoordig met geharde punten gemaakt worden, dan duurt 't zagen zolang.]

  Je kunt trouwens tegenwoordig ook bitsetjes kopen met de meest (on)mogelijke koppen.

  Hoe dan ook, succes! :)

  Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaap, daar zou ik nou nóóit zijn opgekomen! Maar bedankt voor de tip. Jij bent inventiever dan ik.

  BeantwoordenVerwijderen