Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 juli 2007

Inkopen bij de hypermarché

Poedersuiker wordt in Nederland enkel in van die 'handige' strooibussen verkocht, maar vaak genoeg heb je voor een bepaald recept bv. 200g poedersuiker nodig, en dan wordt het geheel aan je eigen fantasie over-gelaten hoe je de suiker uit de bus krijgt. Niet zo in België! Wanneer je over de eerste shock heen bent, dat het hier "bloemsuiker" wordt genoemd, val je al snel als een blok voor de veel handzamere verpakking.

Waar anders dan de hypermarché koopt een jam-makende huisvrouw haar paraffine? En zie hier het verschil tussen beide landen: in Nederland KOOP je jam, in België (of Duitsland) MAAK je je eigen 'confituur' (for starters). Ik concludeer derhalve dat de zelfvoorzienendheid in Nederland tanende is.

Vaak genoeg heb je kaasdoek of mousseline nodig om iets uit te laten lekken. Sommige recepten schrijven zelfs het zeven met behulp van dergelijke stof voor. Gelukkig is dit voor een paar schamele centen gewoon te koop bij de Carrefour.

En ajuintjes. Een waar lust voor het oog van de doorsnee dinergast, maar een ware crime om te schillen (of 'pel' je uitjes?!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten